SARCC

F.A.Qs / NL


F.A.Qs


Translation: Deutsch | English | Français | Nederlands

Waarom is dit project vereist?

De gemiddelde zeespiegelstijging (SLR) zou tegen 2100 kunnen toenemen met 1,5m-2,5m, waardoor de schade veroorzaakt door overstromingen aan de kust in Europa zou toenemen van €1,25 miljard per jaar tot €961 miljard in iets meer dan 80 jaar (Europese Commissie, 2018). Stedelijke gebieden langs de kustlijn van 2 Zeeën zijn bijzonder kwetsbaar voor extreme SLR (een combinatie van SLR, vloedgolven en stormvloeden). Plannen en beleid voor kust overstromingen richten zich voornamelijk op het inzetten van traditionele grijze infrastructuur / zware engineering en negeren het gebruik van op de natuur gebaseerde oplossingen (NBS), ondanks het overweldigende bewijs van hun potentieel om overstromingsrisico's te verminderen en meerdere voordelen te bieden. NBS worden door beleidsmakers vaak niet in detail beschouwd vanwege de waargenomen risico's rond kosten, potentieel voor succes, vereisten voor onmiddellijke bescherming / verbetering en onzekerheden met betrekking tot toekomstige wijzigingen. Er bestaat een duidelijke kenniskloof tussen lokale kustautoriteiten om NBS in te zetten als middel om toekomstige kust overstromingsrisico's en economische schade te verminderen.


Wat zijn de doelstellingen voor dit project?

De algemene doelstelling van SARCC (Sustainable and Resilient Coastal Cities) is om mainstream-natuurgerichte oplossingen (NBS) te helpen bij kustbeheer en beleidsvorming, of het nu gaat om op zichzelf staande projecten of NBS-hybriden, waar ze worden geïntegreerd in bestaande grijswaarden. infrastructuur en waterkeringen. Het project zal de capaciteit van stedelijke leiders, beleidsmakers en functionarissen die betrokken zijn bij kustverdediging maatregelen, opbouwen om NBS in te zetten en inzicht te krijgen in de extra voordelen die ze bieden in vergelijking met traditionele grijze infrastructuur.

In essentie zal het project de Stedelijke Partners in staat stellen om nieuwe technieken, methodologieën en praktijken in te bedden in het beleid voor kustbeheer en -planning en de waarde van NBS te demonstreren en deze kennis te delen met andere stedelijke kustlandschappen in de 2 Zeeën. SARCC zal een mechanisme ontwikkelen om de lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij openbare raadplegingen positief te betrekken, de waarde / voordelen van NBS voor kustgemeenschappen te benadrukken en het goedkeuringsproces voor de investering te ondersteunen.


Wie zijn de partners van dit project?

Onze partners zijn gevestigd in heel Europa: Southend Borough Council, Maritime Archaeological Trust, Environment Agency, Municipality of Blenkenberge, Municipality of Vlissingen, City of Gravelines, Exo Environmental Ltd, University of Technology Delft, Flemish Government - Department of Environment & Spatial Development, Flemish Government - Agency for Maritime and Coastal Services, Municipality of Middelkerke, City of Ostend, HZ University of Applied Sciences and Vives University of Applied Sciences.